Post Created date
USART receive function causes hyperterminal to crash
I will, when I get home.
Wednesday, 11 March 2009 - 13:54
USART receive function causes hyperterminal to crash
My hyperterminal connection does say "hardware". So this should be set at "none"?
Wednesday, 11 March 2009 - 13:31
USART receive function causes hyperterminal to crash
I just looked over the max232n circuit. In the datasheet, it is stated that the chip operates from a single power supply of 5V. But in the typical application drawing, there are...
Wednesday, 11 March 2009 - 13:03
USART receive function causes hyperterminal to crash
The crystal is 7.3278 which results in a 0% error. I bought these crystals because of their compatibility with USART. The baud rate is 9600. I don't have my code on this...
Wednesday, 11 March 2009 - 12:54
ATMEGA16 - is it possible to write data to flash during run?
It sounds like more trouble than its worth to use the on board flash. I will be using an external serial data chip for storage. So, can someone please explain why Atmel would...
Tuesday, 27 January 2009 - 13:51
Can ATMEGA16 read negative voltage on ADC?
Thanks for your help. I did notice the error in resistor placement. Using 5k as R, I get -10 to +10 inputs to produce adc inputs of 0 to 5 volts. This is exactly what I wanted...
Sunday, 4 January 2009 - 23:02
Can ATMEGA16 read negative voltage on ADC?
Leon, Given the circuit diagram shown, is "bipolar" supposed to be the voltage input? Is "unipolar" supposed to be the voltage into the adc? thanks, Andy
Sunday, 4 January 2009 - 22:21
C code/shift bit question for mega16 application
Thanks for your help. So it is a left shift. The function of the code is obvious. I don't see why they didn't just write !(UCSRA & 0x80). Anyway, thanks again for your...
Monday, 22 December 2008 - 13:52
Looking for suitable RS232 driver chip
I have wired the chip according to the datasheet. I am only using one channel. The only discrepancy is that I am not using polarized caps. If I call my data download ISR, I get...
Sunday, 20 January 2008 - 17:45
Disabling external interrupts to prevent chatter- atmega16
Thanks for your suggestions. I did find in the manual that the INTF1 was being reset during the bounce. I did manage to fix this by clearing the flag just as I left the ISR....
Sunday, 20 January 2008 - 17:34
Disabling external interrupts to prevent chatter- atmega16
I set my delay timer to 1 second. And it is accurate. So what is happening is that once the button pressed, the LED reacts as it is supposed to---for 1 second, and then it...
Sunday, 20 January 2008 - 04:15
Disabling external interrupts to prevent chatter- atmega16
I do have an external pull-up resistor on the INT1 pin. As far as the delay_ms is concerned, I will verify that I am truly getting a 200 ms delay. Thanks for your suggestions.
Sunday, 20 January 2008 - 03:32

Pages