Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
Xmega128a1 self-programming avr1316
Hello, I try to run the AVR1316 example to test self-programming. Code is compiled in studio 6 and I have set .BOOT to .BOOT=0x010000 which generates -Wl,-section-start=.BOOT=...
Sat. Oct 17, 2015 - 10:07 AM
simulator don't display eeprom values in studio6 ATXmega128A1
Hello,   I have a program pretty big and I have tried to simulate part of it, see attachment. The issue is about the eeprom and some values in EEMEM.   *first...
Mon. Feb 2, 2015 - 10:22 AM
use of simulator in studio beta 6.2
There is a bug in studio beta 6.2.993, when inside a freshly installed studio it is impossible to start a debug session using the internal debugger, whatever the parametres in...
Wed. Apr 30, 2014 - 08:50 AM
no disassembly after a fresh install of Studio6 beta
Hello, I have just installed the latest version of studio 6 beta see herafter. If I go to the disassembly windows in debug mode, there is no code to be seen, except NOP for all...
Thu. Apr 10, 2014 - 07:57 AM
BPSK demodulation using an ATMEL microcontroller
Hello, I wish to retrieve data from a BPSK signal, using a digital approach under ATMEL. This signal is the feedback from a Märklin decoder used in model railway. Carrier...
Wed. Aug 21, 2013 - 12:59 PM
USB Parallel FIFO bi-directional Data Transfer on AT90USB2
Hello, I wish to implement on an AT90USB2 a functionnality similar to the FTDI chip FT245BL, that is to say "USB Parallel FIFO bi-directional Data Transfer". Can someone suggest...
Thu. Dec 13, 2012 - 09:23 AM
bug in AVR 8-bit tool chain
The following attached programme works perfectly well if optimization is set to NONE. It does not works if optimization is set to optimize for size on an ATmega644P, under AVR...
Mon. Nov 12, 2012 - 01:37 PM
tracking call and return
Hello everybody, Is there a way in AvrStudio to track the function call stack, including IT (I use V5.1, but I can change for other version). I am using timer1 to generate...
Sat. Apr 21, 2012 - 04:12 PM
issue with a while loop
Hello, The following code (see attached) using "if" to test the loop on Nb_Sync works well. If I try a "while", or a "do while", the loop does not work any more. The if in the...
Tue. Apr 17, 2012 - 12:41 PM
AVRStudio doesn't handle memory directives correctly
Hello, I wish to report a bug: Topic about AVR Studio 5, but same bug in AVR Studio 4, In a project it is possible to define sections and set values in the memory tab of project...
Fri. Dec 23, 2011 - 03:41 PM
possible bug in creating a memory segment
Hello, The context is as follow: By default, AVR puts code in the .text area and assigns this to flash. Variables are put in .data and assigned to RAM. Eprom (given with the...
Fri. Dec 23, 2011 - 11:00 AM