WINC1500 Send Email Problem - Socket Connect Error

Go To Last Post
4 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hello, hope you could give me a hint,

 

I'm starting with the WINC1500 Xplained Pro module, along with the SAMG55 Xplained Pro development board. I got all the examples to work except the "Send Email" example, which is essential for my application. The problem is all I get is a socket connection error, as shown in the attached picture.

 

I downloaded a certificate which I got from OpenSSL, with the following command:

 

openssl s_client -starttls smtp -connect smtp.gmail.com:465 | sed -ne '/-BEGIN CERTIFICATE-/,/-END CERTIFICATE-/p'

 

The certificate file is also attached. The code is the same as the example, all I did was change the configurations in the "main.h" file. I'm using ASF 3.40.0.

 

Thanks in advance;

 

Attachment(s): 

This topic has a solution.
Last Edited: Fri. Jun 29, 2018 - 07:18 AM
This reply has been marked as the solution. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1

Solved it myself. I was missing some certificates

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Jolly good. Now please mark the solution - see Tip #5

Top Tips:

  1. How to properly post source code - see: https://www.avrfreaks.net/comment... - also how to properly include images/pictures
  2. "Garbage" characters on a serial terminal are (almost?) invariably due to wrong baud rate - see: https://learn.sparkfun.com/tutorials/serial-communication
  3. Wrong baud rate is usually due to not running at the speed you thought; check by blinking a LED to see if you get the speed you expected
  4. Difference between a crystal, and a crystal oscillatorhttps://www.avrfreaks.net/comment...
  5. When your question is resolved, mark the solution: https://www.avrfreaks.net/comment...
  6. Beginner's "Getting Started" tips: https://www.avrfreaks.net/comment...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hello melosgabriel, I'm having the same problem with winc3400 and smtp.gmail.com, can't connect, please can you tell me what are the other certificates you installed ?...

 

Thank you